Metallica

Metallica är ett av de största heavy metalbanden i världen och fortsätter att locka tusentals fans till sina konserter. Bandet bildades redan 1981 och blev snabbt ett stort namn inom sin genre.

Metallica är ett riktigt bra liveband som ofta ger sig ut på turnéer dit trogna fans vallfärdar. För att ha möjlighet att resa till en konsert kan det ibland behövas ett privatlån eftersom utgifter för resa, konsert och boende kan bli dyrt. På enklare.se kan du enkelt jämföra olika banker och långivares räntor för att hitta det billigaste lånet med de mest förmånliga villkoren. Det är betydligt enklare att betala en mindre summa varje månad än att behöva lägga ut flera tusentals kronor en enskild månad.

Milstolpar

Metallica är ett band som gillar att turnera och har flera gånger varit i Sverige och spelat på stora arenor som Ullevi och Globen. Metallica fick sitt stora genombrott med albumet “Metallica” vilket innehåller låtar som “Nothing Else Matters” och “Sad But True”. För albumet fick de en Grammy och även tusentals nya fans över hela värden. Ett annat av Metallicas mest kända album är “Master of Puppets” från 1986 som bland annat innehåller låten “Battery”. Albumet spelades in med basisten Cliff Burton som tyvärr omkom i en bussolycka i Sverige under bandets Europaturné 1986. Burton ersattes av James Newsted som spelade i bandet fram till 2001 då Robert Trujillo efterträdde honom. Övriga medlemmar är sångaren James Hetfield, trummisen Lars Ulrich och gitarristen Kirk Hammet. Lars Ulrich kommer ursprungligen från Danmark och är en av bandets frontfigurer vilket är ovanligt för trummisar. Troligen beror det på hans öppna attityd och att han älskar att prata länge om sitt band.

Ständigt aktuella

Metallica är bandet som är ständigt aktuellt och har förutom att sälja album och turnera världen runt även mottagit det prestigefyllda Polarpriset 2018. Deras senaste album “Hardwired…to Self-Destruct” kom ut 2016 och efter det gav de sig ut på turnén WorldWired Tour som har tagit dem flera varv runt jorden och som de fortfarande spelar. Texterna i Metallicas låtar är ofta filosofiska och samhällskritiska vilket gör att den som gillar att lyssna på musik med ett underliggande budskap kommer att tycka om den.

Om du aldrig har lyssnat på Metallica och inte är van vid heavy metal-musik passar det bra att börja med att lyssna på låtarna från the Black Album som skivan “Metallica” brukar kallas på grund av det helsvarta omslaget. Låtarna är mer kommersiella än deras övriga musik medan låtarna på album som “Master of Puppets” och “…And Justice for All” har en hårdare stil. Tack vare sin känslosamma och melodiösa stil brukar även musikälskare som i vanliga fall inte lyssnar på heavy metal tycka om Metallica.

smarter