Fördelar och nackdelar med hårdrock

Överallt i vår omgivning finns musik, från våra telefoner till bakgrundsmusiken som spelas i affärer och restauranger. Vad du kanske inte känner till är vilka fördelar och nackdelar musiken har på vår hjärna. Det är framförallt intensiva musikgenrer som fått kritik för att påverka oss i negativ riktning, däribland rock, hårdrock och heavy metal. Hur mycket stämmer detta påstående med vetenskapen? Härnäst listas fördelar och nackdelar med denna intensiva kategori av musik utifrån forskning och vetenskap. Läs vidare!

4 fördelar

  • Heavy metal främjar såväl generositet som vetenskapligt tänkande.
  • I motsats till vad många tror inspirerar heavy metal glädje snarare än ilska. Om du därför behöver en liten glädjeinjektion så bär du med dig en powerbank för att alltid ha tillgänglig nödladdning. Då kommer du alltid ha möjlighet att lyssna på dina favoritlåtar på din telefon eller annan enhet.
  • Studier visar på att musik med våldsamma teman inte inspirerar till våldsamhet. När kritiker gjort påståenden om detta har de inte tagit hänsyn till lyssnarnas externa faktorer, som till exempel dåliga familjerelationer.
  • Nya studier visar att personer som identifierar sig som heavy metal-entusiaster är mindre benägna att leva med ånger.

2 nackdelar

  • Intensiva låtar kan påverka frontalloben och få människor att minska sin förmåga att resonera samt göra långsiktiga bedömningar.
  • Enligt forskare tenderar entusiaster av heavy metal vara mer deprimerade och oroliga än andra. De hade även mycket högre nivåer av stress.
smarter