Rolling Stones – föregångarna till heavy metal

Ingen skulle sannolikt klassificera den musik som Rolling Stones skapade som heavy metal. Den var däremot banbrytande, och banade väg för den hårdare rock som så småningom utvecklades till heavy metal.

Rolling Stones bildades redan 1962, och föregick således många av de andra klassiska brittiska rockbanden. Bandet spelade en rock som var tydligt influerad av blues, en influens som det märks spår av i deras musik ända fram till idag.

Grunden i Rolling Stones, och de två medlemmar som mer eller mindre har varit bandets frontfigurer, kan sägas vara Keith Richards och Mick Jagger. De två kände varandra redan som barn, då de gick i samma klass i grundskolan. Efter att ha varit åtskilda i flera år på grund av att en av familjerna flyttade, träffades de igen, och upptäckte då att de hade ett gemensamt intresse i sin musiksmak. Detta blev starten till Rolling Stones.

Lyckligtvis är Rolling Stones fortfarande aktiva idag – faktum är att de meddelade i februari 2018 att de skulle ha en turné i Storbritannien under maj och juni samma år. Om du planerar att vara med på någon av dessa spelningar, och skulle vilja visa ditt stöd för Rolling Stones samtidigt som du skyddar dina ögon från vårsolen, kan du enkelt beställa en keps med tryck på Medtryck.com, till exempel med Rolling Stones logga: den klassiska munnen och tungan.

smarter