Marilyn Manson

Marilyn Manson är namnet på både en person och ett band. Bandet, som då hette Marilyn Manson and the Spooky Kids, bildades år 1989 av Brian Warner och Daisy Berkowitz i Florida i USA. Brian Warner antog sedermera artistnamnet Marilyn Manson, och det är så han är känd över hela världen idag.

Musiken som Marilyn Manson spelar är svårdefinierbar, och har klassificerats inom en rad olika genrer, som industrimetal, gothic metal och skräckrock. Det sistnämnda beror framförallt på gruppens och Mansons skrämmande utseende på scen, då de använder allt från sminkning till färgade linser för att skapa en demon- eller monsterliknande look. Om du själv har tänkt klä ut dig till Marilyn Manson, till exempel inför Halloween, ska du därför gå in på Partykungen.se, där du hittar ett stort utbud av färgade linser. På det sättet kan du återskapa just den Marilyn Manson-looken som du tycker om bäst.

Något annat som karakteriserar Marilyn Manson, förutom bandets utseende, är deras låttexter och ideologi, som är uttalat antireligiös (särskilt mot kristendom) och som ibland förespråkar droger. Deras genombrott kom år 1995 med en cover på Eurythmics låt ”Sweet Dreams Are Made of This”, men de slog snart igenom ännu större med sitt andra album, som tidigt visade just denna ideologi, nämligen Antichrist. Debutalbumet, Portrait of an American Family, hade kommit året innan.

Fans till Marilyn Manson kan glädja sig stort, då bandet kommer till Sverige för att hålla en spelning den 14 november 2017, på Annexet i Stockholm. Det passar med andra ord perfekt att värma upp med mycket Marilyn Manson-musik under Halloween.

smarter