Det på den tiden hårda bandet Twisted Sister

 

Det amerikanska hårdocksbandet Twisted Sister bildades faktiskt redan den 14:e februari 1973. Gitarristen Jay Jay French var den som drog igång gruppen i New York. Men 1976 då Dee Snider gjorde entré i bandet som sångare blev han frontfiguren. Mängder medlemmar har kommit och gått i denna grupp, men de som är mest kända är Dee Snider, Mark Mendoza, A.J. Pedro och Eddie Ojeda.

Gruppen spelar heavy metal och har viss inspiration, i första hand imagemässigt, av glamrock.

Namnet tog de för att i början klädde sig bandmedlemmarna i kvinnokläder. Det motto som de använde för att beskriva sig själva var: Look like a woman, talk like men and play like motherfuckers. Twisted Sister skiljde sig från mängden.

Texterna behandlade ofta konflikterna mellan barn och föräldrar, samtidigt som de riktade kritik mot utbildningssystemet.

Det dröjde ända fram till 1982 innan de släppte sin första LP, men det riktiga genombrottet kom inte förrän 1984, då låtarna “I Wanna Rock” och “We’re Not Gonna Take It” kom. Dessa låg på plattan “Stay Hungry”.

1987 upplöstes gruppen, men återförenades 1997 för turné. Tillfälliga återföreningar har gjorts, men gruppen har sagt att sista året för turné skulle vara 2016.

smarter